Valea Almăjului - judeţul Caraş-Severin

Daca cititi postarile din acest blog, sunt o serie de postari care au ca subiect ture dintr-o zona pitoreasca, anume Valea Almăjului. Acest loc este in judeţul Caraş-Severin, in sud.

Valea Almăjului este o parte a judetului Caras-Severin. Geografic vorbind este o depresiune intramontana intre Munţii Almăjului la sud si Munţii Semenic la nord. Depresiunea Almăjului este strabatuta de catre raul Nera (local Nergana) care isi are izvoarele in Munţii Semenic.

Ca si intindere, Valea Almăjului este zona din interiorul conturului galben:Vizionati zona Valea Almăjului intr-o fereastra marita


In jurul depresiunii se ridica dealuri cu inaltimi de peste 1000 de metri, astfel se creeaza un climat specific. Aceste dealuri sunt puternic impadurite, insa o parte din culmile acestora sunt acoperite doar de poieni. Aceste poieni lasa loc la multe ture, preferabil cu bicicleta (date fiind distantele mai lungi): ce poate fi mai frumos decat sa mergi cu bicicleta si sa vezi in stanga si in dreapta natura, vederi deosebite.

Zona mai este cunoscuta ca si Ţara Almăjului, Depresiunea Almăjului.

Problema zonei este lipsa economiei din care oamenii sa poata trai decent. Si cum zona dispune de bogatie ce poata fi valorificata in scop turistic, personal cred ca zona are un singur viitor - doar din turism.

Daca turismul se dezvolta, va atrage dezvoltarea unor domenii conexe care vor da bunastare oamenilor din zona.

Ma bucur de fiecare data cand vad oameni care scriu despre ceea ce au vizitat in zona, ma bucur sa vad ca avem exemplul cehilor care au pus la punct un sistem de turism care are in centru satele cehesti din Banatul montan, dar ma intristez sa vad ca nu ai unde sa te cazezi, nu ai unde sa servesti masa si altele din acest fel. Iar lumea de acolo este reticenta la turism.

Insa in ultima vreme lucrurile incep sa se schimbe in bine. Si asta ma bucura nespus.

Informatii despre zona puteti afla de la pagina Valea-Almajului.ro - trasee turistice de drumetie, de bicicleta, posibilitati de cazare, harti cu zona, traditii si multe alte informatii.

__