miercuri, 18 ianuarie 2017

IoTuri in 2020

Tot am rumegat-o pe aia ca in 2020 vor fi conectate / in uz trilioane de dispozitive IoT. Adica orice aplicatie din viata noastra (frigider, masina de spalat, centrala termica, usi, geamuri, case, masini, cutii postale, cofraje de oua etc) vor raporta diversi parametri si utilizatorul va fi fericit si pregatit sa evite probleme.

Ce nu inteleg eu e cum se vor implementa toate aceste dispozitive, cum de vor fi asa de multe.

Acum cred ca am o ipoteza: sa spunem ca asociatia nationala de morarit si panificatie declara ca pina in 2020 consumul de paine alba va scadea cu 60% pina in 2020, iar cel de paine neagra va umple acel loc liber de 60%. Cum? Pai morarii vor face mai multa faina pt paine neagra, fabricile de paine vor produce mai multe paini negre si mai putine paini albe. De ce? Pt ca asa a hotarit asociatia la nivel national.

Asa si cu aceste numere de IoT: industria si marii jucatori vor produce mai putine dispozitive de un fel, vor produce mai multe dispozitive IoT, le vor da la pachet cu cine stie ce altceva, vor face oferte ca sa le implementezi cu mare drag, vor face lobby sa se dea legi care sa creasca consumul de dispozitive IoT spre exemplu in domeniul constructiilor astfel ca o casa noua sa aibe nu stiu ce senzori implementati de la fundatie, producatorii de centrale termice vor folosi acesti sensori pasamite ca sa creasca eficienta energetica a constructiei. Automobilele vor fi dotate cu IoT ca sa mearga traficul mai bine si sa creasca siguranta soferului etc.

Deci daca-i musai, cu placere.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu