luni, 20 octombrie 2014

Crucea de pe Zăgrage - Valea Minișului

Probabil ca lumea a auzit deja de cascada Bigăr de pe Valea Minișului. A aparut la TV drept o cascada deosebita, totusi ramin la parerea ca este un exemplu clar de ce inseamna in ziua de azi promovarea, manipularea.

Cum se merge pe DN57B din Bozovici spre Anina, se ajunge la pastravaria aflata pe DN57B si de acolo, se vad in fata pereti verticali de stinca, care reprezinta inceputul Cheilor Minișului, mai precis portiunea unde e cascada Bigar. Daca privim cu atentie, se vede o cruce pe un colt de stinca. Este vorba de crucea de pe Zăgrage. Mai jos sunt cateva imagini de la cruce, care dau alta perspectiva locului.

Crucea vazuta din curba de dinainte de pastravarie (pastravaria e pe partea stinga), drumul e DN57B

Crucea de pe Zăgrage in dreapta, in fata se vede pastravaria

Vedere spre Valea Minișului, spre Bozovici

Crucea de pe Zăgrage (atentie pentru curiosi: peretii sunt periculosi, caderile pot fi fatale! Vegetatia poate dezechilibra usor, stinca uda de asemenea este un pericol. Daca mergeti, nu mergeti singuri acolo si fara echipament adecvat)

Pastravaria de pe Valea Minișului

Vedere spre intersectia DN57B spre Valea Poneasca (in centrul fotografiei). Se poate vedea si coronamentul barajului de pe Poneasca (doar barajul exista, lacul de acumulare nu exista)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu