luni, 12 noiembrie 2012

Fixare surub cu diblu in beton - gaurire fara mizerie

Pe e-mail primesti multe lucruri, unele chiar sunt interesante si merita aplicate in rezolvarea unor probleme de care ajungi sa te lovesti in viata. Numai sa iti aduci aminte la momentul oportun...

Trebuie sa agati ceva pe perete? Ai nevoie sa guaresti un perete? Nu ai chef sa faci mizerie? Citeste mai jos!

Gauritul unui perete presupune sa faci mizerie, caci materialul pe care burghiul il scoate din perete, cade pe jos, se prelinge pe perete. O solutie ar fi un adaptor care se pune la capatul furtunului de la aspirator si care absorbe praful in timp ce dai gaura, am asa ceva si nu mi se pare foarte practic, poate in anumite situatii este util. E o solutie care poate smulge zugraveala, poate fi usor incomod, ai nevoie de aspirator, poate de cineva care sa te ajute etc. Acum ceva vreme am primit pe mail o serie de poze cu idei practice numai bune de aplicat, iar una dintre ele se referea tocmai la subiectul cu gauritul peretilor. Si uite ca s-a ivit ocazia: am avut de bagat un diblu intr-un perete de beton. Asadar luati o foaie de hartie, spre exemplu o jumatate de A4 (A5), indoiti-o la jumatate pe lungime.

O jumatate de coala de hartie A4 (A5)

Se indoaie coala pe lungime

Se foloseste o bucata de banda adeziva de hartie (de protectie cand se vopseste)

La final asa ceva trebuie sa iasa


Pe una dintre latimi, puneti o banda adeziva de hartie, jumatate sa fie lipita pe coala noastra. Lipiti acesta hartie sub locul unde doriti sa gauriti astfel incat praful sa cada in hartie.

Gauriti si praful nu cade pe jos

Lipiti banda cu hartia indoita sub locul unde gauriti

Dati gaura, apoi cu o pensula curatati peretele si apoi cu grija dezlipiti banda de pe perete si luati hartia. Simplu si curat!
PS: puteti utiliza si o foaie Post-it pt acelasi scop.

Gata!

Clean concrete / wall drill, no dirt / dust on the floor, just use a folded paper with adhesive tape or a post it paper

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu