luni, 30 mai 2011

Maratonul Tarii Gugulanilor 2011

Una dintre zonele montane mai putin explorate din judetul Caras-Severin o reprezinta Muntii Tarcu. Desi sunt "vazuti" de toti schiorii care vin la schi la Muntele Mic, nu sunt multi cei ce fac drumetii pe Muntii Tarcu.

Muntii Tarcu sunt muntii placuti, relativ blanzi, fara creste stancoase ca in Retezat de exemplu, numai buni de drumetit vara, cat si iarna, insa ca orice munte, sunt un loc periculos pentru cei fara experienta (desi si in oras sau acasa e periculos pentru unii, vezi stirile de la ora 17).


IMG_8857
Urcand spre Varful Tarcu - vara - 2190m altitudine


Nu voi intra in detalii geografice despre acesti munti, dar acest articol este o invitatie la a ii vizita cu ocazia Maratonului Tarii Gugulanilor - Tarcu.

Despre ce este vorba? E simplu: iti iei familia, bicicletele si te prezinti la inscrieri in Poiana Marului. Daca vrei sa fii tare'n furca, mergi la categoria de concurs si faci traseele propuse de organizatori.


IMG_2116
Urcand spre Varful Tarcu - iarna - 2190m altitudine


Oricum, este o actiune de anvergura, cluburile din vestul Romaniei pun umarul la reusita acestei actiuni. Chiar daca nu vii sa concurezi, vino sa faci galerie concurentilor sau sa ajuti ca voluntar.

Pana la urma ce pierzi? Aerul infect din oras? Galagia din oras?

IMG_2169
Statia Meteorologica Tarcu - una dintre cele mai dificile statii meteo europene


Asadar duminică 26 iunie 2011, ora 10, ai grija sa vii la Poiana Mărului, Munţii Ţarcu (munţii Ţării Gugulanilor) sa asisiti la prima editie a "Maratonului "Ţării Gugulanilor" - Ţarcu.

Mai multe detalii aici.

__

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu