sâmbătă, 14 mai 2011

iPhone / iPad (Apple) te urmareste in secret

Inainte de a citi mai jos, dati drumul la melodia asta, se potriveste exact la ceea ce urmeaza la cititi :)




Se pare ca fratele mai mare, dupa celebrul "I give you iPhone", este curios sa stie si pe unde merg fratii mai mici, care au primit iPhone-ul, adica Apple stocheaza undeva informatiile legate de locatiile pe unde ai umblat.

Desi la inceput s-a crezut ca este vorba doar de locatiile celulelor radio (BTS), se pare ca sunt mult mai multe detalii. Si lucrurile nu se opresc aici: acest fisier cu locatiile este pastrat la reboot, la upgradarea sistemului de operare si asa mai departe, deci cu alte cuvinte Apple stie de el si il mentine, nu il sterge.

Acest tip de informatie este detinut de operatorii de telefonie mobila, insa accesarea lor necesita mai multa birocratie (ordin judecatoresc samd).

Problema la Apple e ca acest fisier cu locatiile prin care ai trecut este expus altor utilizatori, astfel ca unui utilizator ii pot fi accesate aceste date de catre altii.

Si totusi pana la urma de ce sunt inregistrate aceste date? Se pare ca nu exista inca raspuns la intrebare.

Daca sunteti curiosi de cum arata acest fisier si cum arata drumurile voastre in ultimile luni, aici este un softulet care va ajuta. (pt MacOS, dar exista si pt Windows, cautati-l).

De aceea mare grija la tot ceea ce vorbiti, ce faceti si unde mergeti cu telefonul, mai devreme sau mai tarziu telefonul tau poate fi folosit impotriva ta. Daca vrei sa fi sigur ca telefonul tau nu "te incurca", ii scoti frumos bateria si iti vezi de treaba mai departe.

(sursa: radar.oreilly)

__

2 comentarii:

  1. Astep cu nerabdare noul blog in care ne arati cum scoatem bateria la iPhone.
    Studiaza putin si subiectul Jailbreak si vezi ca deja exista aplicatii care rezolva problemele mai sus amintite.
    Spor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea generala este ca marea masa a posesorilor de iPhone, Android etc nu au habar despre faptul ca sunt expusi, ca intimitatea le este compromisa partial, asa ca Jailbreak sau rooted este pt ei tabu, chiar cu tutoriale detaliate. Lumea se impacienteaza la aflarea unor vesti, dar nu face nimic mai mult. Daca intelegi si cunosti domeniul, poti trata acest post ca spam, dar sunt altii multi care nu inteleg domeniul si pe care i-ar ajuta informatia.
    Sigur, ar fi util si un astfel de post ca sa stii cum sa scoti bateria :)

    RăspundețiȘtergere